Domaine de Calet

VingĂ„rden Domaine de Calet ligger i södra Rhonedalen vid porten till Camargue i det soliga grĂ€nslandet mellan Provence och Languedoc-Roussillon. Camargue Ă€r ett sĂ€rprĂ€glat omrĂ„de i södra Frankrike kĂ€nt för sin biologiska mĂ„ngfald, rika djurliv och Ă€ven stor produktion av ris – Riz de Camargue. HĂ€r finns ocksĂ„ alla förutsĂ€ttningar för att göra enastĂ„ende viner – geografiskt lĂ€ge, klimat och jordmĂ„n.
Domaine de Calet Àgs och drivs av Yvon Gentes som under ett antal Är bodde tillsammans med sin svenska hustru Anna-Lena i Uddevalla. Familjen flyttade sedermera ner till Frankrike dÀr de byggde upp vingÄrden till vad den Àr idag.
Tillsammans med den vackra kullerstensjorden finns för Yvon och Anna-Lena en vilja att med stor motivation och kreativitet skapa det bÀsta. Domaine de Calet har praktiserat ekologiskt jordbruk sedan man köpte gÄrden 1999, och sedan 2013 Àr gÄrden fullstÀndigt certifierad.
För att behÄlla den naturliga faunan plöjs jorden i gÄrden och man sÄr grÀs mellan vinraderna. Under det dagliga arbetet med tuktning och gallring lÀr man kÀnna varje vinstocks förmÄga och naturliga behov. Innovativa metoder som biodynamisk skadedjursbekÀmpning gör att balans och harmoni i omgivningen bevaras och skyddar det naturliga djurbestÄndet.
Modern teknologi möjliggör noggranna analyser som hjÀlper till att bÀttre förstÄ vinets unika förutsÀttningar och kunna vidta rÀtt ÄtgÀrder i varje fas av produktionen.
Strikt hygien under hela vinifikationen och lagringsprocessen garanterar naturliga viner. Samspelet mellan vinbonden och den jord som brukas möjliggör vĂ€lbalanserade viner med en personlig och varm karaktĂ€r – ett vin föds av arbete men framförallt av passion och engagemang.
Hos de som arbetar pĂ„ Domaine de Calet finns en stark kĂ€nsla för vinstockarna och deras omgivnings naturliga behov. MĂ„let Ă€r att skapa en modern vingĂ„rd med ett nytĂ€nkande baserat pĂ„ tidigare livserfarenheter med respekt för hundraĂ„riga traditioner och ”terroir”. Enligt det gamla talesĂ€ttet ger jorden alltid Ă„ter av den kĂ€rlek och det arbete man gett den.

Art.nr Namn Varutyp Pris
228801 Alva - Ekologisk Röda Viner 79,00 SEK