Winepartners Nordic AB fÄr ny VD

Första december 2007 tar Mattias Grahn över VD-posten efter Eric Berntson pĂ„ Winepartners Nordic AB. Mattias har arbetat som Vice VD frĂ„n Winepartners start för nĂ€stan tre Ă„r sedan. Mattias har gedigen erfarenhet frĂ„n branschen och började sin karriĂ€r hos Spendrups i mitten av nittiotalet, dĂ€refter arbetade han som Nordic Manager för E & J Gallo samt som Vice VD för Premium Wines Sweden AB.   Eric Berntson Ă€r en av Sveriges mest bekanta profiler inom dryckesvĂ€rlden bl.a. en av huvudĂ€garna pĂ„ Bror Eric Berntson AB, grundare och tidigare majoritetsĂ€gare till Bibendum AB, numera finska Altia.  Eric Berntson har varit verksam som VD för Winepartners Nordic AB frĂ„n starten sedan nĂ€stan tre Ă„r tillbaka. Eric kommer att arbeta vidare inom Winepartners sfĂ€ren dĂ€r han frĂ€mst kommer att arbeta som styrelseordförande med ansvar för strategiska projekt och utvecklingsfrĂ„gor. ”Det kĂ€nns tryggt att lĂ€mna över VD-posten till Mattias eftersom han har lĂ„ng erfarenhet av branschen sĂ„ vĂ€l i Norden som internationellt. Jag ser fram emot nya utmaningar, samtidigt som jag kommer att finnas kvar i bakgrunden i min nya roll som styrelseordförande pĂ„ Winepartners, sĂ€ger Eric Berntson”. Winepartners Ă€r en av de mest tongivande importörerna idag och har pĂ„ kort tid etablerat sig i toppen pĂ„ den Svenska dryckesmarknaden. Winepartners representerar och saluför ett flertal kĂ€nda varumĂ€rken pĂ„ den svenska marknaden bl.a. Ruinart Champagne, Nicolas Potel, The Wine Group, Anecoop, La Rioja Alta, Castello Banfi, Carlos Pulenta, Morgenster Estate, Groot Constatia, RAKA, SnĂ€lleröds ÅngbrĂ€nneri, Calvet, Pago del Vicario, Mandarine Napoleon etc.Tillbaka

Posted on by Winepartners